2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi NFT Oyunları

Başlangıç Seviyesi
2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi NFT Oyunları

Daha önce en iyi NFT oyunları ve koleksiyonları hakkında birçok yazı yayımladık. Bunlardan biri de geçen yıl yayımladığımız “2023 Yılında Takip Edilmesi Gereken En İyi 10 Play-to-Earn Projesi” rehberiydi. Şimdi bir kez daha, bu defa 2024 yılında oynayabileceğiniz en iyi NFT oyunları ve play-to-earn projeleri ile karşınızdayız!

Bu yazımızda, 2024 yılında oynayarak kripto para kazanabileceğiniz en iyi NFT oyunlarından önce çıkan 5 tanesini keşfedeceğiz. 

En İyi NFT Oyunları 2024

Gods Unchained

Son birkaç yıldır play-to-earn NFT oyunlarını takip eden hemen herkes, Gods Unchained’den haberdardır. Bu oynaması ücretsiz oyun, tıpkı Gwent ya da Hearthstone gibi bir kart oyunudur. Ancak bu geleneksel oyunlardan farklı olarak NFT teknolojisini kullanarak dijital oyun kartlarının sahipliğini kullanıcılara verir. 

Gods Unchained oyununda kullanıcılar, NFT kartlarını alıp satarak gelir elde edebileceği gibi rakiplerini yenerek de kripto para ödülleri kazanabilir. Ethereum (ETH) blockchain tabanlı bu oyunda GODS adı verilen oyun içi token’lar kullanılır. GODS token hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Axie Infinity

Yıllar önce, dün ve bugün… Axie Infinity (AXS), hâlâ en popüler NFT oyunları arasında başı çekiyor! 

İlk play-to-earn oyunları arasında yer alan Axie Infinity, Pokemon benzeri çeşitli yaratıkları (Axie’ler) topladığınız, geliştirdiğiniz ve başkalarıyla mücadelelere soktuğunuz bir oyun. Bu oyunda, Axie’lere NFT şeklinde sahip olabiliyor ve onları alıp satarak gelir elde edebiliyorsunuz. Aynı zamanda rakiplerinizi yenerek ve çeşitli görevleri tamamlayarak da yeni NFT’ler ve kripto para ödülleri kazanmanız mümkün. 

En popüler oyun token’ları arasında yer alan AXS hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Alien Worlds

Alien Worlds (TLM), 1 milyonu aşkın kullanıcısıyla uzun zamandır en popüler NFT oyunları arasında yer alıyor. Uzay temalı bir kripto para madenciliği oyunu olan Alien Worlds, yeni yılda da popülerliğini yitirecek gibi görünmüyor.

Alien Worlds, NFT olarak alıp satabildiğiniz çeşitli araç gereçler ile farklı gezegenlerdeki topraklar üzerinde Trillium (TLM) token madenciliği yapmaya dayanıyor. Bu oyunda, araç gereçlerinizin kalitesine ve özelliklerine bağlı olarak TLM token ya da NFT’ler kazanabiliyorsunuz. NFT’lerinizi oyunun NFT pazar yerinde alıp satabiliyor, TLM’lerinizi ise yönetişime dahil olmak için stake edebiliyor ya da itibari paraya dönüştürebiliyorsunuz.

Alien Worlds, oyun içi gezegenlerin bir DAO aracılığıyla yönetilmesine olanak tanıyarak da öne çıkıyor. Alien Worlds’ün oyun içi kripto para birimi TLM ise en popüler NFT token’ları ve en iyi oyun token’ları arasında sayılıyor.

Alien Worlds ve TLM token hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sorare

Fantezi futbol oyunları, spor oyunu tutkunları tarafından çok sevilir. Sorare, bu konsepti NFT teknolojisiyle birleştiriyor. Bu oyunda oyuncular, profesyonel futbolcuları temsil eden NFT kartlarını kullanarak haftalık turnuvalarda birbirleriyle rekabet edebiliyor. Oyuncuların puanları ise tıpkı fantezi futbolda olduğu gibi, gerçek hayattaki olaylara ve destedeki futbolcuların performanslarına dayanıyor.

Herkesin kolayca ve ücretsiz bir kart paketiyle oynamaya başlayabileceği Sorare, NFT alım satımıyla gelir elde etmeye de olanak tanıyor. Dünyanın en popüler sporlarından futbolu Web3 ile buluşturan Sorare, 2024 yılında yakından izlenmeli!

The Walking Dead: Empires

Çizgi roman serisi olarak başlayan The Walking Dead, özellikle dizisi çekildikten sonra devasa bir markaya dönüştü. En popüler blcokchain tabanlı oyun platformlarından Gala Games (GALA) tarafından piyasaya sürülen The Walking Dead: Empires ise bu markayı Web3 ekosistemine taşıyor. 

Bu devasa çok oyunculu çevrimiçi oyun (MMO), The Walking Dead evreninde geçiyor ve hayatta kalma temasını işliyor. Oyuncular hayatta kalmak için diğerleriyle ekip oluşturarak zombilere ya da diğer ekiplere karşı savaşabiliyor, evler inşa edebiliyor ve hayatta kalmak için erzak toplayarak çeşitli araç gereçler üretebiliyor. Elbette, işi bir adım ileri taşıyıp kendi NFT arazilerine de sahip olabiliyorlar. Bu araziler üzerinde gerçekleşen alışveriş ya da savaş gibi oyun içi faaliyetlerden ise kripto para ödülleri kazanabiliyorlar. Oyuncular, sahip oldukları The Walking Dead: Empires NFT’lerini satarak da gelir elde edebiliyor. 

NFT Oyunu Nedir?

Genelde play-to-earn (oyna-kazan) konsepti kapsamında oyun oynayarak gelir elde etme olanağı sağlayan NFT oyunları, oyun içi öğelerin sahipliğini NFT teknolojisiyle oyunculara veren bir modeldir.