2023 Yılında Takip Edilmesi Gereken NFT Token'lar

Başlangıç Seviyesi
2023 Yılında Takip Edilmesi Gereken NFT Token'lar

2022 yılı tüm kripto para piyasası için olduğu gibi NFT piyasası için de pek güzel geçmemişti. Bununla beraber, yeni NFT projeleri piyasaya çıkmaya ve mevcut projeler atılımlar yapmaya devam etti. 2023 yılında da bu atılımların sürmesini bekliyoruz. Peki 2023 yılında hangi NFT token’lar ve NFT coin’ler takip edilmeli? 

Bu makalemizde, 2023’ün en ilgi çekici NFT token’larına değineceğiz. 

NFT Token Nedir?

Günümüzde birçok NFT koleksiyonu ve NFT platformu ortaya çıktı, çıkıyor. Bu projelerin bazıları, kendi kripto para birimlerini çıkarıyor. NFT projelerinin kripto para birimleri ise NFT token ya da NFT coin olarak anılıyor. 

Token NFT (TNFT) ile NFT sepeti sahibi olun

NFT token’lardan gelir elde etmenin en güvenli yolu bir NFT token sepeti oluşturmaktır. NFT token sepeti oluşturarak sermayenizi en iyi NFT token’lar ve NFT coin’ler arasında bölüştürürsünüz. Böylece riski minimize edersiniz. Ancak bir token sepeti oluşturmak için iyi ön araştırma yapmanız gerekir. Ayrıca kripto para sepeti yönetmek, mesai isteyen bir iştir. Bu yüzden, birden fazla kripto para biriminden oluşan bir kripto para sepetine tek bir token üzerinden yatırım yapabildiğiniz sepet token’lara yönelebilirsiniz.

Bitlo’nun çıkardığı sepet token’ların içeriği uzmanlarca belirlenmiştir. En popüler NFT token ve NFT coin’lerden oluşan bir kripto para sepeti oluşturmanın en kolay ve en risksiz yolu da Token NFT (TNFT) sepet token’ına yatırım yapmaktır.

2023 Yılında Takip Edilmesi Gereken NFT Token'lar

ApeCoin (APE)

Bored Ape Yacht Club (BAYC), 2022’nin en popüler NFT koleksiyonuydu. Bunda, BAYC’ın sıradan bir NFT koleksiyonu olmanın ötesine geçmesi önemli rol oynadı. Bored Ape Yacht Club projesi, 2022 yılında ApeCoin (APE) isimli kripto para birimini çıkardı. ApeCoin, piyasaya çıktığı gibi en iyi NFT token’lar arasındaki yerini aldı.

BAYC ekosistemi yakında bir blokzincir oyunu da çıkaracak. Bu oyunun çıkışıyla beraber APE token da yeni bir işlev kazanacak. Bu yüzden 2023 yılında da ApeCoin kripto para birimini takip etmekte fayda var.

Immutable X (IMX)

Immutable X (IMX), NFT ekosistemi için en önemli ölçeklenebilirlik çözümlerinden biri. Bilindiği gibi, en çok NFT işlemi Ethereum (ETH) blokzincirinde yapılmaktadır. Ancak bu, çeşitli ölçeklenebilirlik sorunlarını beraberinde getirir. Ethereum NFT’lerinin alım satımında ve transferinde yüksek gaz ücretleri ödemek gerekebilir. 

Bir Ethereum Katman-2 çözümü olan Immutable X, işte bu soruna çözüm getiriyor.  2018 yılında kurulan Immutable X protokolü, yüksek ölçeklenebilirliğiyle Ethereum NFT’lerinin daha verimli çalışmasını sağlıyor ve gaz ücretlerini neredeyse sıfıra indiriyor.

Immutable X, Ethereum NFT’lerinin benimsenmesini kolaylaştırdığı için çok önemli bir proje. Her yıl yeni güncellemelerle daha verimli hale gelen bu protokolün yerel kripto para birimi IMX token ise en popüler NFT token’lar arasında gösteriliyor. IMX token bu yıl da takip edilmesi gereken NFT token’lardan biri. 

Axie Infinity (AXS)

İlk NFT oyunlarından olan Axie Infinity (AXS), 2022’de eski popülerliğini biraz yitirdi. Yine de sürekli yenilenen, Pokemon benzeri sevimli yaratıkları (Axie’ler) topladığımız ve yetiştirdiğimiz bu proje hâlâ en iyi NFT oyunları arasında yer alıyor. Axie Infinity’nin ERC-20 standartlarındaki yönetişim token’ı AXS token ise en popüler NFT token’lar listesinde gösteriliyor. 

Axie Infinity, çok sayıda oyuncuyu cezbetmeye devam ettikçe AXS token da gelecek vadedecek. Blokzincir oyunları sektörünün büyüdüğü göz önüne alınırsa, bu yıl da AXS token’ı takip etmekte fayda var.

RobotEra (TARO)

Yeni bir NFT metaverse oyunu olan RobotEra (TARO), 2023 yılının en çok dikkat çekecek projelerinden biri. 2022 yılının sonlarında piyasaya çıkan RobotEra oyununda kullanıcılar, metaverse üzerinde robot NFT’leri satın alabiliyor ya da yaratabiliyor. Daha sonra yine NFT biçiminde satın alabildikleri sanal arazilerde kendi yapılarını inşa edebiliyorlar.

RobotEra’nın yerel kripto para birimi olan TARO token, oyundaki satın alma işlemlerinin yanı sıra staking ödülleri kazanmak için de kullanılabiliyor. TARO token, 2023 yılında takip edilmesi gereken NFT token’lar arasında yer alıyor.

Decentraland (MANA)

En popüler metaverse platformlarından olan Decentraland (MANA), NFT öğelere ve NFT sanal arazilere dayalı bir oyun. Doğal olarak bu, Decentraland’i aynı zamanda en popüler NFT koleksiyonlarından biri yapıyor. NFT biçiminde sahip olduğunuz arazilerde kendi yapılarınızı inşa edebildiğiniz bu oyun, sürekli güncellenerek kullanıcıların ilgisini ayakta tutmayı başarıyor. 

Decentraland’in yönetişim ve fayda token’ı MANA token ise en iyi NFT token’lar arasında gösteriliyor. Decentraland projesine ve MANA token’a 2023 yılında da göz atmanızı tavsiye ederiz.