Integrated circuit (IC) yani Türkçe karşılığı ile “entegre devre”, transistörler, dirençler veya kapasitörler gibi bir dizi elektronik parçayı tutan, genellikle silikondan yapılmış küçük bir çiptir. Bu tür küçük çipler günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır ve elektronik cihazların çoğunda mevcuttur. Hesaplama yapabilir ve ayrıca mikroişlemci, amplifikatör, osilatör ve veri depolama işlevi görebilirler. Entegre devreler güvenilirdir ve çok büyük ölçeklerde üretilebilir. Nispeten ucuz oldukları için, dünya çapında elektroniğin sürekli evriminde ve gelişiminde önemli bir rol oynamaktadırlar.
Entegre devreler çok küçük bir alanda milyarlarca transistöre sahip olabilir. Bu küçük yongalar sayesinde kat edilen teknolojik gelişmeler nedeniyle, modern bilgisayarlar eski bilgisayarlara göre çok daha verimli hale gelmiştir. Bilgisayarlar, 1 ve 0 ikili değerleri ile çalışan dijital entegre devreler kullanmaktadır. Temel olarak, düşük sinyaller 0 ve yüksek sinyaller 1 anlamına gelir. Analog tümleşik devreler, bir giriş değeri alan ve bir çıkış değeri oluşturan radyolarda veya ses araçlarında da kullanılır.
Entegre devrelerin icadından önce, ayrık devreler kullanılmaktaydı. Ayrık devreler, duruma göre transistör, direnç veya kapasitör görevi görürdü ve genellikle kablolama yöntemi ile dizayn edildiklerinden dolayı üretim süreci çok daha uzun sürerdi. Kablolama işlemi fiziksel bir eylem olduğundan, ayrık devreler bozulmaya daha meyillidir. Entegre devreler icat edildikten sonra, ayrık devrelerden daha iyi performans sergiledikleri görülmüştür. Üstelik entegre devreleri üretmek daha az maliyetlidir. Maliyet ve performansa ek olarak entegre devreler, kaynak kullanımı açısından oldukça verimlidir.