Bitcoin (BTC) ile Ödeme Kabul Eden 10 Büyük Şirket

Başlangıç Seviyesi
Bitcoin (BTC) ile Ödeme Kabul Eden 10 Büyük Şirket

Bitcoin (BTC) ilk kripto para birimi ve blok zinciri olarak finans dünyasında bir devrim yarattı. Bugün Bitcoin’in enflasyona karşı koruma aracı olarak kullanılıp kullanılamayacağı bile tartışılıyor. Bununla beraber, Bitcoin’in en yenilikçi tarafı merkeziyetsiz şekilde eşler arası para transferine olanak sağlamasıdır. Banka gibi aracıların olmaması, Bitcoin ile para transferini daha maliyetsiz, hızlı ve güvenli kılıyor. Peki öyleyse, Bitcoin gündelik yaşamda ödeme aracı kullanılabilir mi?

Bunun cevabı, evet. Aslına bakılırsa, kripto paralar ile ödemelere izin veren düzenlemelere sahip ülkelerde kimi şirketler halihazırda Bitcoin’i ödeme aracı olarak kullanıyor. Biz de bu listede, Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul eden 10 büyük şirkete göz atacağız

Not: Şirketler, yalnızca kripto para birimlerinin ödeme aracı olarak kullanılmasına izin veren ülkelerde Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul edebilir. Türkiye’de kripto paralar ödeme aracı olarak kullanılamıyor.

Microsoft

Dünyanın en büyük şirketlerinden olan Microsoft, bilişim sektöründeki birçok alanda faaliyet gösteriyor. Microsoft, kripto para devrimini de yakından izliyor ve ona uyum sağlıyor. Microsoft hesabınızı dondurmak için Bitcoin (BTC) kullanabiliyorsunuz. Microsoft, diğer hizmetleri için de BTC ile ödeme yapmaya olanak tanıyor. Xbox Live, Microsoft uygulamaları, oyunlar ve diğer dijital içerikler için ödemelerini BTC ile yapabiliyorsunuz.

Wikipedia

Wikipedia, dünyanın en büyük açık kaynaklı çevrimiçi ansiklopedisi. Yüzlerce dilde on binlerce ansiklopedi maddesini kullanıcılara sunan Wikipedia için bağışlar çok önemli ve kullanıcılar bağışlarını Bitcoin (BTC) ile yapabiliyor. Wikipedia’yı işleten şirket olan Wikimedia, ödeme platformu olarak ise BitPay’i kullanıyor.

Starbucks

Bitcoin (BTC) kullanarak kasada doğrudan ödeme yapmak hala mümkün olmasa da Starbucks, mobil uygulamasına BTC ile bakiye eklemeye olanak tanıyor. Bu mobil uygulamadaki bakiyeniz ile Starbucks şubelerinde kahve alabiliyorsunuz. 

AMC

ABD merkezli AMC, dünyanın en büyük sinema salonları zinciri. AMC, Kasım 2021’den beri kripto paralar ile çevrimiçi bilet satışı gerçekleştiriyor. AMC’nin kabul ettiği kripto para birimleri arasında şunlar var: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB)

Twitch

Önde gelen video yayın platformu Twitch, 2014 yılında ödeme seçenekleri arasına kripto paraları ekledi. Amazon'un sahibi olduğu şirket Bitcoin (BTC) dışında şu kripto paralar ile de ödeme kabul ediyor: Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), USD Coin, BUSD, GUSD.

Rakuten

Japonya’nın ve dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş şirketlerinden olan Rakuten, 2015 yılında Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul etmeye başladı. Zaman içinde Rakuten, kripto para uyumlu Rakuten Wallet cüzdanını da faaliyete geçirdi. Rakuten şu an başta BTC olmak üzere Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) gibi kripto para birimleri ile ödeme kabul ediyor. 

CheapAir

Çevrimiçi seyahat acentesi CheapAir, BTCPayServer aracılığıyla kripto para ödemelerini kabul ediyor. Uçuşlar veya otel rezervasyonu ödemeler için kabul edilen kripto paralar arasında BTC, ETH, USDC, GUSD ve DOGE bulunuyor.

PayPal

Dünyanın en büyük çevrimiçi para transferi şirketi olan PayPal, Bitcoin (BTC) ile ödeme kabul etmesinin yanı sıra BTC alım satımına da olanak tanıyor. PayPal aracılığıyla Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash de alınabiliyor.

Newegg

ABD’nin en büyük çevrimiçi teknoloji alışveriş şirketlerinden Newegg, kullanıcılarının Bitcoin (BTC) ile alışveriş yapmasına olanak tanıyor. Üstelik diğer birçok şirketin aksine Newegg’de kullanıcıların BTC’lerini BitPay gibi bir aracı servis üzerinden itibari paraya dönüştürmesi gerekmiyor. Yani Newegg, doğrudan BTC ile ödeme kabul ediyor. 

Home Depot

ABD’nin en büyük ev eşyaları perakendecisi olan Home Depot şirketi, Flexa dijital ödeme servisi aracılığıyla kullanıcılarının Bitcoin (BTC) ile ödeme yapmasına olanak sağlıyor.